Oprichter Timo ter Voort

Oorsprong

Pionieren
De ideeën achter Living Foods BV zijn zo’n dertig jaar geleden ontstaan dankzij het pionierswerk en onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid van de heer J.S.W. ter Voort sr. Hij deed zeer uitvoerig literatuurstudie naar de relatie tussen voeding en gezondheid. De door hem opgebouwde publicaties, contacten en kennis zijn uniek en worden ondergebracht in een stichting. Ter Voort jr. is van jongs af aan betrokken bij het werk van zijn vader die in 2013 overleed.
Zijn vader begon o.a. met proeven in de teelt van tarwegras voor sap winning. Het betreft een zeer energie- en vitaminerijk sap, boordevol voedingswaarde. Ook op het gebied van het toepassen van zeemineralen als basis voor een evenwichtige spoorelement bemesting heeft hij veel onderzoek en proeven uitgevoerd. Ter Voort jr. zet het werk van zijn vader voort. Hierdoor geïnspireerd volgde hij onder meer een opleiding aan het Van Hall Instituut op het gebied van Milieukunde.

De praktische kennis, maar ook de wetenschappelijke kennis van biologische processen, natuurwetenschappen, technische aspecten van materialen en processen, in combinatie met commerciële vaardigheden, maken ter Voort jr. tot innovator, trendsetter en pionier op het gebied van productontwikkeling in de land- en tuinbouw. Hij speelt in op een aantal ontwikkelingen die de land- en tuinbouw dwingen om te innoveren en te vernieuwen.

 
Timo ter Voort., Nederland

Timo ter Voort combineert zijn kennis, ervaring en wereldwijde netwerk met commerciële vaardigheden en is daarmee de spin in het web. Hij is de bedenker van het Living Foods concept en innovator, trendsetter en pionier op het gebied van productontwikkeling in de land- en tuinbouw.

Bekijk hier ook het LinkedInprofiel van Timo ter Voort: profiel Timo ter Voort

Vraag hier meer informatie aan